Web Analytics
Skip to content

Arsenal FC

Se Arsenal i London!

Arsenal ble dannet av arbeidere ved Woolwich Arsenal i Woolwich, og tok sitt navn etter deres arbeidssted. Klubben flyttet til Highbury i det nordlige London i 1913, og laget hadde denne arenaen som hjemmebane fram til 2005/06 sesongen var over.

Det skjuler seg en god historie bak Arsenals "opprykk" i 1919. Og en dårlig, hvis du er Tottenham-supporter. Arsenal hadde havnet på 5. plass i 2. divisjon i 1915 den siste sesongen før første verdenskrig. Tottenham kom sist i 1. divisjon men øynet likevel sjansen til å bli værende i toppen ettersom det ble besluttet å utvide 1. divisjon fra 20 til 22 lag da fotballen rullet i gang etter krigen. Den enkleste løsningen hadde vært å beholde de 20 opprinnelige lagene og la de to beste i 2. divisjon rykke opp. I stedet stemte ligaledelsen for å gi den siste plassen til et tredje lag fra 2.divisjon. Det ble ikke lagene på 3. eller 4. plass, men derimot femteplaserte Arsenal!

-For lang og tro tjeneste for ligafotballen erklærte de høy herrer.

Fortsatt er det ingen som helt vet hva som skjedde på det møtet, og trolig var det bestikelser inne i bildet. Uansett ble det opptakten til en rivalisering og et hat mellom Arsenal og Tottenham som lever i beste velgående den dag i dag.

The Emirate Stadium ble klubbens nye hjemmebane ved starten av 2006/07 sesongen, og klubben spilte sin første ligakamp på denne arenaen den 19. august 2006. Kampen var mot Aston Villa, og resultatet ble 1-1 foran 60 023 tilskuere.

Arsenal har vært i den øverste engelske divisjonen lenger enn noen annen klubb, helt siden 1919.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *