Web Analytics
Skip to content

London Taxi

I mer enn 300 år har taxier vært en viktig del av Londons liv, og både kjøretøyet og sjåføren har en spesiell lisens, som gir dem lov til å ha med passasjerer.

De velkjente svarte taxiene finnes fremdeles, men nå kommer de også i alle andre farger. Londontaxiene kan du stoppe ved å rekke ut armen når det gule ”for hire” skiltet er opplyst. De kan også bli bestilt i forveien hvis du ringer: +44 (0)20 7272 0272.

Taxier finner du på drosjeholdeplasser utenfor de fleste togstasjonene og flyplassene i London. De kan ta med seg fire eller fem passasjerer. Alle taxier har et taksameter som registrerer prisen, og det er vanlig å gi 10% tips.

www.traintaxi.co.uk gir deg mer informasjon om hvor det er drosjeholdeplasser på tog-, trikk- og undergrunnsstasjoner.

Taxier utenfor London
Taxier utenfor London opererer på veldig lik måte som i London, både kjøretøyet og sjåføren har lisens. Noen ganger finner du en tradisjonell svart taxi, men oftere er det vanlige biler. De har alltid det opplyste 'For Hire' skiltet når de er ledige.

Private drosjer (minicabs)
Private drosjer kan du bestille med telefon, eller ved å møte opp på kontoret. Telefonnummerne finner du i Gule Sider eller du kan gå til www.yell.co.uk. Alle de private drosjene må ha en lisens som blir utstedt av Public Carriage Office. Private drosjer har ikke et taksameter så det er lurt å bli enig om prisen før dere kjører. Vi anbefaler at du ikke aksepterer tilbud fra “drosjehaier” som står på gatene. Det er ikke lov.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *