Web Analytics
Skip to content

Lær deg å bruke The Tube

Londons undergrunnsbane (eller "the Tube") kjører 20 timer om dagen (tider varierer ettersom hvor du er). Den går hver dag, og dekker alle delene av Sentral-London. Det er en av de enkleste måtene å reise på.

Du kan kjøpe billetter fra billettautomater og fra alle stasjonskontorene. Du kommer inn og ut av undergrunnen gjennom automatiske bommer, der du putter inn billetten. Når du er ferdig med turen din, og når billetten ikke lenger er gyldig, beholder bommen den.

Undergrunnen er delt inn i 6 soner, og sone 1 dekker Sentral-London.

Skal du skifte til annen linje er gangtunnelen til perrongen som oftes helt fremme på den stasjonen du ankommer og du skal skifte på. Lær deg og benytte undergrunnsbanen selv om du må skifte undervegs til ditt bestemmelsepunkt. Det er svært enkelt når du først setter deg inn i hvordan ting fungerer.

Det kan være litt vanskelig for deg besøker London for første gang, er å skjønne hvordan man bruker undergrunnsbanen, og da snakker jeg av egen erfaring. Spesielt om man skal bytte linje underveis til bestemmelsesmålet.

Det du bør skaffe deg er stasjonskart for undergrunnen i London. Dette finner du på alle stasjonene i lommeformat. Det finnes også større opplysningskilt på stasjonsområdene. Dessuten er det godt skiltet i togene med stasjonsoversikt over linjen du kjører med samt store skilt på stasjonene slik at du selv kan følge med på hvor du befinner deg på linjen.

Skal du skifte linje undervegs, bør du bruke litt tid på forhånd slik at du vet hvilke stasjon du skal bytte på. Det er godt skiltet så tog-skifte er ikke vanskelig å finne ut av. Har du først gjort ditt første tog-skifte skjønner du hvordan ting fungerer og da er resten "barnemat".
Dessuten er folk hyggelige og det er lov å spørre noen om man ikke finner frem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *